در مقاله قبلی در مورد برنامه نویسی اپلیکیشن با پایتون صحبت کردیم در این مقاله میخواهیم در مورد معایب برنامه نویسی اندروید با پایتون صحبت کنیم. در آخر هم در مورد فلاتر به عنوان راه حلی برای این معایب اشاره خواهیم کرد.
برای توسعه اپلکیشن های موبایل زبان های برنامه نویسی و فریمروک های متعددی ارائه شده است. زبان های جاوا و کاتلین برای اندروید و سویفت برای آی او اس که زبان های نتیو و اصلی برای توسعه اپلیکیشن موبایل محسوب میشوند. علاوه بر اینها زبان های و فریمورکهای دیگری نیز ارائه شدند. زبان هایی همچون دارت و فلاتر، ری اکت نیتیو، زامارین و غیره. پایتون نیز که یکی از این زبان هاست. پایتون با آنکه یک زبان قدرتمند به حساب می آید اما معایبی نیز دارد.
زبان پایتون یکی از زبان های محبوب در بین برنامه نویسان محسوب میشود. زبان پایتون کاربرد های بسیار متنوعی دارد. از علوم داده ها (Data Science) و هوش مصنوعی (AI) گرفته تا توسعه وب سایت و اپلیکیشن زبان پایتون مورد استفاده قرار میگیرد. زبان پایتون از ۲۵ سال قبل که بوجود آمده است تا اکنون تغییرات زیادی به خود دیده است. کتابخانه ای قدرتمندی برای پایتون ارائه شده است که باعث افزایش توانایی و حوزه کاربرد این زبان شده است. یکی این زمینه های توسعه اپلیکیشن های موبایل با پایتون است. این باعث شده است که مزایای زبان پایتون در اپلیکیشن های توسعه داده شده مورد استفاده قرار گیرید. اما این استفاده بی هزینه نبوده و معایبی نیز وجود دارد.
معایب برنامه نویسی اندروید با پایتون
در اینجا به مهمترین معایب برنامه نویسی اپلیکیشن با پایتون اشاره میکنیم
-
مشکل در استفاده از کدهای زبان های دیگر
توسعه اپلیکیشن ها عموما با زبان های نیتیو انجام میشود. زبان نیتیو برای اندروید جاوا و کاتلین است و زبان نیتیو برای ios سویفت است. درست است که میتوان از سایر زبان های دیگر برای توسعه اپ استفاده کرد اما گاها نیاز از که قسمتی از کد بصورت نیتیو نوشته شود. پایتون چنین توانایی ندارد.
-
عملکرد ضعیف در محاسبات روی موبایل
پایتون برای توسعه اپلیکیشن ها و نرم افزار ها روی دستگاه های دسکتاپ و سرور توسعه داده شده است. درنتیجه روی دسکتاپ و سرورها عملکرد خیلی خوبی دارد اما روی موبایل عملکرد ضعیفی در محاسبات دارد. به همین علت اپلیکیشن های کمی با پایتون توسعه داده شده است.
-
کندتر بودن در اجرا
پایتون بصورت مفسر اجرا میشود نه بصورت کامپایلر. این باعث کاهش سرعت اپلکییشن های توسعه داده شده با پایتون میشود. چون کامپایل شدن و سپس اجرای برنامه باعث افزایش سرعت اجرای اپیکیشن میشود.
-
خطاهای اجرا
سیاری از خطاهای پایتون در زمان اجرا ظاهر میشود به همین علت توسعه اپلیکیشن ها با پایتون نیازمند زمان بیشتر و تست های بیشتری است
جایگزین پایتون برای توسعه اپلیکیشن های موبایل
همانطور که اشاره شد پایتون معایب جدی برای توسعه اپلکیشن دارد. اما راه حل چیست؟ پیشنهاد ما استفاده از فلاتر به عنوان یک فریمورک قدرتمند برای توسعه اپلیکیشن است. اگر با فلاتر آشنایی ندارید میتوانید این مقاله رو مطالعه کنید. همیچنین برای آموزش میتوانید به این لینک مراجعه کنید.