اصول طراحی وب سایت های زیبا یکی از مهمترین مواردی است که در طراحی سایت باید در نظر گرفته شود. در این مطلب در مورد خصوصیات و نحوه ایجاد یک سایت زیبا را توضیح خواهیم داد!
چرا سایت باید زیبا باشد؟
سایت زیبا سایتی است که کاربر در اولین نگاه مجذوب آن نگاه شود. محتوا به صورت مناسب دسته بندی شده و در مکان های مناسب قرار گرفته است. کاربر سریع می تواند اطلاعات مورد نیازش را پیدا کند. پیچیدگی زیاد وجود ندارد و در عین حال المان های گرافیکی مانند رنگ ها، آیکون ها و تصاویر حس مرتبطی به کاربر می دهند و باعث می شوند کاربر حس طبیعی نسبت به سایت داشته نباشد.
اصول طراحی وب سایت های زیبا
- انتخاب رنگ های همگن بر اساس تئوری رنگ ها و یا استفاده از سایت هایی که ترکیب رنگ های مناسب را تولید می کنند.
- تعیین چیدمان و ترکیب صحیح بر اساس دسته بندی اطلاعات
- انتخاب فونت مناسب بر اساس موضوع سایت
- انتخاب تصاویر و آیکون های مناسب با سایت
- بررسی سایت های مشابه و الهام گرفتن از آنها
- استفاده از اصول طراحی گرافیکی برای افزایش جذابیت طراحی گرافیکی
فونت های مناسب در طراحی سایت زیبا
در طراحی سایت نمی توانیم از اکثر فونت های رایج استفاده کنیم. زیرا این فونت ها اکثرا برای محتوای پرینت شده بر روی کاغذ استفاده می شوند. همان طور که می دانید خواندن محتوا در صفحه نمایش کمی دشوارتر از خواندن محتوا بر روی کاغذ است. تعداد محدودی از فونت ها در طراحی سایت های فارسی استفاده می شوند برای مثال:
- ایران سنس IranSans
- ایران یکان IranYekan
- وزیر Vazir
نحوه انتخاب ترکیب رنگ مناسب
انتخاب رنگ هایی که هماهنگی خوبی با هم دارند کار بسیار سختی است و نمی توان به صورت تصادفی این رنگ ها را انتخاب کرد. به طور کلی سه رنگ اصلی در سایت استفاده می شود.
- رنگ اصلی Primary Color رنگی است که در ۶۰ درصد موارد استفاده می شود.
- رنگ ثانویه Secondary Color رنگی است که در ۳۰ درصد موارد استفاده می شود.
- رنگ اکسنت Accent Color رنگی است که در ۱۰ درصد موارد استفاده می شود.
می توانید از سایت های معروفی مانند coolors.co و colorhunt.co در انتخاب پالت های رنگ استفاده کنید.
چرا باید از سایت های حرفه ای دیگر الهام بگیریم
طراحی سایت همانند طراحی گرافیکی یک کار خلاقانه و هنری است. شاید چنین به نظرمان برسید که یک کار خلاقانه به صورت آنی به دهن هنرمند رسیده و نهایی شده است. این به هیچ وجه صحیح نیست. کار هنری با یک ایده خلاقانه بر اساس شناخت و تجربه هنرمند شروع شده و پس از چندین بار سعی و خطا و اصلاح قدم به قدم تکامل می یابد. المان ها و نکات زیادی در طراحی به کار می رود که انتخاب آن ها نیازمند شناخت انواع المان ها و کاربردهای آنها است.
همان طور که گفتیم طراحی سایت همانند طراحی گرافیکی یک کار مرحله به مرحله و تکاملی است. نیازی نیست که طراحی کاملا از صفر انجام شود. تجربه های دیگران می تواند نقطه شروعی برای شما باشد. نباید چرخ از ابتدا اختراع کرد. با اینکه می شود چرخ را از ابتدا اختراع کرد ولی مدت زمان زیادی باید صرف کرده و معلوم نیست که در نهایت به کیفیت چرخ های امروزی برسد. لذا برای صرفه جویی در زمان و افزایش احتمال موفقیت باید کارهای دیگران را بررسی و از آنها آموخت و از آنها به عنوان نردبان پیشرفت استفاده کرد.
در بررسی سایت های حرفه ای دیگر از خودتان سوال کنید که چرا این سایت جذاب و زیبا است. چه اصولی طراحی گرافیکی در این سایت ها استفاده شده و چه عواملی این زیبایی را در سایت ایجاد کرده اند. سعی کنید در نرم افزارهای طراحی گرافیکی مانند فتوشاپ چنین سایت هایی را ایجاد کنید. فرایند فکر و تحلیل ذهن شما را در شناخت المان های طراحی تیزتر کرده و شما کم کم به صورت خودکار می توانید با یک نگاه المان های مهم تاثیرگذار را شناسایی و در طراحی خودتان استفاده کنید.
شباهت های طراحی گرافیکی و طراحی سایت
هم طراحی گرافیکی و هم طراحی سایت شامل شناخت صحیح از تیپوگرافی، گرافیک و اصول طراحی گرافیکی است. با این حال در نهایت طراحی گرافیکی و طراحی سایت خود دو نوع تخصص جداگانه است که نیاز به تجربه و کار می باشد.